Smažené banány
Špalíčky z banánů obalené v těstíčku a osmažené dozlatova. Obalujeme je v hnědém cukru a zdobíme šlehačkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle potřeby
Postup přípravy
Oloupané banány nakrájejte na stejně velké špalíky a dejte je do mísy.
Pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Do jiné mísy vsypte mouku prosetou s kypřicím práškem. postupně vmíchejte moučku, vodu a vymíchejte hladké těsto. Přidejte skořici.
Přidejte skořici, postupně vmíchejte moučku a vodu. Vymíchejte hladké těsto.
V předehřátém woku nebo v pánvi rozpalte olej, až se z něj bude kouřit, potom ztlumte plamen.
Kousky banánů postupně napichujte na vidličku a opatrně namáčejte v těstě.
Kousky banánů smažte dozlatova 3 až 4 minuty.
Osmažené banány opatrně vyjměte děrovanou lžící a obalujte v hnědém cukru.
Banány rozdělte na dezertní talířky a podávejte ozdobené šlehačkou nebo s kopečkem zmrzliny.
Hodnotit recept: