Pravý vídeňský řízek podle Jaroslava Sapíka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pravý vídeňský řízek podle Jaroslava Sapíka

30 min. | hlavní chod | 1 165 kJ/porce | 6 porcí

Tenhle řízek je naprostá klasika, která rozbouří vaše chuťové buňky.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kg
3 ksvejce
1 hrnekmouka hladká
1 hrnekstrouhanka
1 hrneksádlo
1 lžičkasůl
6 plátekcitrón

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.

Kýtu nakrájejte na plátky o trochu vyšší než jeden centimetr. Poté je podélně rozřízněte tak, aby plát masa šel rozložit jako kniha.

2.

Řízek přece musí být přes celý talíř! Maso naklepejte tak, aby byla flákota vysoká přibližně 0,4 cm. Maso osolte, obalte v mouce, vejci a strouhance.

3.

Řízky smažte na vyšší vrstvě rozpáleného sádla. Podle původního receptu by se ale měly smažit na přepuštěném másle.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz