Dortík "Déjà vu"
Třípatrový dortík promazávaný krémem ze žloutků, cukru svařeného s vodou, másla a rumu. Zdobíme šlehačkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
těsto
Postup přípravy
Ušlehejte tuhý sníh z bílků, zašlehejte cukr.
Nakonec lehce vmíchejte oříšky a mouku.
Rozdělte těsto na 3 díly, samostatně je dejte na pečící papír.
Před upečením lehce posypte moučkovým cukrem. Upečte v předehřáté troubě dozlatova.
Po vychladnutí sejměte upečený korpus z pečícího papíru a nechte odpočinout.
Připravte si náplň. Svařte dvě třetiny cukru s 1 dcl vody.
Žloutky vyšlehejte s třetinou cukru.
Po vyšlehání zalijte postupně se svařeným cukrem a vyšlehejte do studena.
Nakonec vešlehejte změklé máslo a rum.
Na první ořechový plát vložený do formy nalijte polovinu náplně.
Přiložte druhý plát a zalijte zbytkem náplně.
Položte poslední plát ořechového korpusu, který ozdobně posypte kakaem.
Po ztuhnutí krájejte na kostky a ozdobte šlehačkou.
Hodnotit recept: