Koláč s hruškami a zázvorem
Koláč upečený z rozdrcených sušenek, másla a zýzvoru, pokladený podušenými hruškami a zalitý tvarohovou směsí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
na formu
Postup přípravy
Přidejte rozehřáté máslo a rukama vypracujte těsto.
Dortovou formu o průměru 23 cm po obvodu zlehka potřete máslem a dno vyložte pečicím papírem.
V mixéru rozdrťte sušenky a smíchejte je se zázvorem.
Přidejte vejce, zázvor, zakysanou smetanu a dobře promíchejte.
Na těsto rozložte hrušky, zalijte připravenou náplní a pečte asi hodinu, dokud neztuhne.
Nechte vychladnout a přes noc uležet v chladu.
Těsto rovnoměrně vtlačte na dno formy a snažte se vytvarovat okraj.
Na deset minut dejte do lednice.
Troubu předehřejte na 150 °C.
Odstraňte jadřince, nakrájejte na tenké plátky.
Poduste je s polovinou cukru, citronovou šťávou a 350 ml vody, dokud nezměknou. Vyjměte je a nechte vychladnout.
Pokud máte kompotované hrušky, tak je sceďte, nechte okapat, nakrájejte, ale nevařte.
Připravte si náplň. Tvaroh se zbylým cukrem vymíchejte dohladka.
Hodnotit recept: