Roláda z králíka
Plátky z králíka naplněné mletým masem z různých druhů masa, vejce, strouhanky a sterilované zeleniny. Rolády osmahneme na oleji a podusíme na víně s rajským protlakem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Králíka vykostěte a maso opatrně rozklepejte na plát.
Zbylé odřezky umelte s vepřovým bůčkem a hovězím masem.
Smě mletých mas osolte, opepřete, vmíchejte do ní vejce, trochu strouhanky a scezenou sterilovanou zeleninu.
Připravenou směs rozetřete na plát masa, který jste jemně osolila a opepřila.
Roládu stočte a převažte nití.
Opečte ji na rozehřátém oleji a vyjměte.
Očistěte cibuli a nakrájejte ji nadrobno.
Do vypečené šťávy dejte cibuli, osmažte, přidejte protlak, vložte roládu, podlijte vínem a přikryté duste doměkka.
Během dušení maso obracejte a podle potřeby podlévejte horkou vodou.
Šťávu nakonec zaprašte hladkou moukou a ještě chvíli povařte.
Roládu naporcujte na plátky a podávejte s přílohou z čerstvé zeleniny a s dušenou rýží.
Hodnotit recept: