Hovězí medailonky s osmaženou zeleninou
Hovězí medailonky zabalené do slaniny a opečené na oleji, podáváme s orestovaným lilke, rajčátky a cibulí obalenou v mouce a osmaženou dozaltova. Přeléváme výpekem s vínem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
V pánvi rozehřejte 3 lžíce másla.
Přidejte rajčátka, opepřete mletým černým pepřem a zprudka opékejte 4 až 8 minut.
Lilky očistěte a nakrájejte na plátky, osolte, opečte na horkém oleji a nechte je okapat.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Cibuli namočte do mléka, obalte v mouce.
Cibuli 3 minuty smažte v rozpáleném oleji. Nechte je kapat, osolte a opepřete.
Hovězí medailonky obalte slaninou a převažte nití, aby držely tvar.
Opepřete je a v pánvi na rozpáleném oleji je opékejte 4 až 5 minut.
Pak je vyjměte, osolte a odložte do tepla.
Vysmažený tuk zalijte hovězím vývarem a lžičkou kečupu.
Nechte přejít varem, aby se tekutina částečně odpařila. Sejměte z ohně, přimíchejte bílé víno a lžíci másla.
Brambory očistěte a opečte vcelku.
Na velký servírovací talíř rozložte rajčátka, opečené lilky, kolečka cibule a půlky pečených brambor.
Navrch položte medailonky, přelijte je připravenou šťávou a ozdobte čerstvými bylinkami.
Hodnotit recept: