Škvarkové rohlíčky
Rohlíčky z kynutého těsta plněné mletými škvarky. Pečeme potřené vejcem a posypané sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksdroždí čerstvé
1 lžičkacukr krystal
1 ksžloutek
1 lžičkasůl
100 mlmléko
100 gsýr tvrdý
250 gtuk rostlinný
3 kssýr tavený
400 gškvarky
500 gmouka polohrubá
na potření
1 ksvejce
podle potřeby
mouka
Postup přípravy
Čas přípravy: 45
Čas vaření/pečení: 15
2.
Z mouky, kvásku, změklého tuku, taveného sýra, soli a žloutku vypracujte hladké těsto.
3.
Nechte ho kynout asi 45 minut.
4.
Z vykynutého těsta vytvarujte válec a rozdělte ho na šest částí.
5.
Každou část rozválejte na pomoučené desce do tvaru kruhu.
6.
Kruh rozdělte na osm trojúhelníků, každý potřete mletými škvarky.
7.
Trojúhelníky srolujte a vytvarujte rohlíčky.
8.
Potřete rozšlehaným vejcem, posypejte sýrem.
9.
Upečte dorůžova.
Hodnotit recept: