Krůtí roláda s bylinkami
Stačí jeden prsní řízek a máte vystaráno pro celou rodinu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Krůtí prso rozřízněte jako knihu, vyšší části trochu naklepejte, okraje nařízněte. Maso osolte, opepřete z obou stran a položte ho kůží (nebo stranou, na které kůže původně byla) dolů.
Změklé máslo smíchejte s posekanými bylinkami a trochou soli, přidejte citronovou kůru. Větší část bylinkové směsi natřete na maso, okraje nechte volné.
Maso stočte do rolády, ale ne moc pevně, aby náplň nevytekla po stranách. Zbylé bylinky smíchejte s olejem a odložte stranou.
Váleček svažte kuchyňským provázkem, vložte ho do pečicí mísy, potřete bylinkovým olejem a při 220 stupňů Celsia pečete asi 25 minut, pak stáhněte teplotu na 180 stupňů a pečte 45 minut.
Podle potřeby podlévejte maso vodou, občas ho obraťte. Po upečení nechte roládu 10 minut odpočívat.
Hodnotit recept: