Polévka z červeného zelí s brusinkami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Polévka z červeného zelí s brusinkami

40 min. | polévka | 1 222 kJ/porce | 4 porce

Tahle převelice zajímavá variace na boršč pochází z židovské kuchyně, a najdete ji v knize Kuchařka první republiky. Původně je tento recept z knihy Tajemství židovské kuchyně a určitě budete mile překvapeni. Díky použitým surovinám jde o pokrm zdravý, lehký a moderní!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
200 gbrusinky sušené
1 hlávkazelí červené hlávkové
2 ksvejce
200 mlsmetana kysaná
1 lžičkacukr
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkaocet

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 25
1.

Čerstvé brusinky povaříme ve vodě, až popraskají. Sušené předem namočíme a pak povaříme doměkka.

2.

Propasírujeme je přes síto. Zelí nakrájíme nadrobno, dáme vařit, přidáme k němu brusinky i se šťávou a uvaříme doměkka.

3.

Mimo oheň vmícháme rozšlehaná vejce a smetanu a poté polévku dochutíme - má mít jemně sladkokyselou chuť.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz