Jehněčí oříšky Maréchal Vlasty Buriana
Milovníci divočiny si určitě pochutnají, zvláště když si na tomhle receptu pochutnal i samotný Vlasta Burian. Recept najdete v knize Kuchařka první republiky, kterou vydal Smart Press.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Z kýty nakrájíme přes vlákno 4-5 plátků. Naklepeme je, osolíme a opepříme.
Větší žampiony pokrájíme, osolíme, opepříme a osmahneme na 80 g másla.
Na rozehřátém oleji osmažíme plátky masa z obou stran a pak je urovnáme na mísu.
Do výpeku vlijeme 3 lžíce vody, povaříme, zašleháme zbylé máslo a přelijeme jím jehněčí oříšky.
Na maso navrstvíme osmahnuté žampiony a posypeme je propasírovaným žloutkem.
Ozdobíme rozmarýnem a podáváme s opékanými bramborami.
Hodnotit recept: