Bílá polévka Vlasty Buriana
Vlasta Burian byl velký labužník a měl i svého osobního kuchaře, který dokázal vykouzlit skvělé dobroty nejen k obědu. Recept na tuto polévku najdete v knize Kuchařka první republiky, kterou vydal Smart Press.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
50 gmáslo
2 polévková lžícemouka hladká
1 lvývar masový
1 kscibule kuchyňská
1 porcezelenina kořenová
2 polévková lžícemáslo
200 gžampióny čerstvé
150 ghrášek sterilovaný
na pánev
50 gmáslo
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 65
1.
V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, necháme trochu osmahnout a zalijeme procezeným a vychladlým vývarem.
2.
Uvedeme do varu a povaříme asi 1 hodinu.
3.
Zatímco se polévka vaří, žampiony nakrájíme na plátky a podusíme je na másle.
4.
Nakonec je vmícháme do polévky spolu s hráškem, krátce prohřejeme a už dál nevaříme.
Hodnotit recept: