Křehký jablečný koláč
Křehký koláč plněný jablky, rozinkami, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na potření
Postup přípravy
Z rostlinného tuku, tvarohu a mouky vypracujte těsto a rozdělte jej na dvě části.
Nechte alespoň půl hodiny uležet v lednici.
Mezitím nastrouhejte jablka na hrubém struhadle a rozinky namočte do rumu.
Vychlazený plát těsta rozválejte, přeložte na plech vyložený pečicím papírem.
Posypte jablky, rozinkami, cukrem moučkou, vanilkovým a skořicovým cukrem.
Na náplň dejte druhý plát těsta, propíchejte ho vidličkou a potřete ušlehaným vejcem.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte nejprve zprudka, po čtvrthodině teplotu zmírněte.
Upečený koláč naporcujte a pocukrujte.
Hodnotit recept: