Alsaský cibulový koláč
Tahle tenká placka pochází z pomezí Francie a Německa,a určitě vám zachutná.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Uprostřed prosáté mouky udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí a vlijte 50 ml vlažné vody.
Obsah rozmíchejte s trochou mouky a nechte vzejít kvásek. Pak zapracujte i vlažné podmáslí, sůl a olej. Když vznikne hladké těsto, zakryjte ho v míse vlhkou utěrkou a nechte asi 2 hodiny kynout. Pak ho rozdělte na 4 díly a každý vyválejte na tenounkou placku o velikosti plechu. Jednotlivě je položte vždy na kus pečicího papíru, překryjte potravinovou fólií, aby neoschly, a válejte další. Až budete mít všechny placky hotové, smíchejte zakysanou smetanu s creme fraîche, solí, pepřem a kmínem. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké kroužky, slaninu na kostičky. Každou placku pak přesuňte na plech, potřete čtvrtinou smetanové směsi, posypejte cibulí a slaninou a dejte do trouby rozpálené na 250 °C péct na cca 7–8 minut. Po vytažení je posypejte sekanou pažitkou. Stejným způsobem upečte i ostatní placky
Pak zapracujte i vlažné podmáslí, sůl a olej. Když vznikne hladké těsto, zakryjte ho v míse vlhkou utěrkou a nechte asi 2 hodiny kynout.
Pak ho rozdělte na 4 díly a každý vyválejte na tenounkou placku o velikosti plechu.
Jednotlivě je položte vždy na kus pečicího papíru, překryjte potravinovou fólií, aby neoschly, a válejte další.
Až budete mít všechny plackcky hotové, smíchejte zakysanou smetanu s creme fraîche, solí, pepřem a kmínem.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké kroužky, slaninu na kostičky. Každou placku pak přesuňte na plech, potřete čtvrtinou smetanové směsi, posypejte cibulí a slaninou a dejte do trouby rozpálené na 250 °C péct na cca 7–8 minut.
Po vytažení je posypejte sekanou pažitkou. Stejným způsobem upečte i ostatní placky
Hodnotit recept: