Alsaský cibulový koláč | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Alsaský cibulový koláč

135 min. | hlavní chod | 1 986 kJ/porce | 8 porcí

Tahle tenká placka pochází z pomezí Francie a Německa,a určitě vám zachutná.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
375 gmouka hladká
15 gdroždí čerstvé
150 mlpodmáslí
1.5 lžičkasůl
4 polévková lžíceolej olivový
200 gsmetana kysaná
150 gsmetana ke šlehání
4 kscibule kuchyňská
120 gslanina uzená
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř černý mletý
1 lžičkakmín celý

Postup přípravy

Čas přípravy: 120
Čas vaření/pečení: 15
1.

Uprostřed prosáté mouky udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí a vlijte 50 ml vlažné vody.

2.

Obsah rozmíchejte s trochou mouky a nechte vzejít kvásek. Pak zapracujte i vlažné podmáslí, sůl a olej. Když vznikne hladké těsto, zakryjte ho v míse vlhkou utěrkou a nechte asi 2 hodiny kynout. Pak ho rozdělte na 4 díly a každý vyválejte na tenounkou placku o velikosti plechu. Jednotlivě je položte vždy na kus pečicího papíru, překryjte potravinovou fólií, aby neoschly, a válejte další. Až budete mít všechny placky hotové, smíchejte zakysanou smetanu s creme fraîche, solí, pepřem a kmínem. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké kroužky, slaninu na kostičky. Každou placku pak přesuňte na plech, potřete čtvrtinou smetanové směsi, posypejte cibulí a slaninou a dejte do trouby rozpálené na 250 °C péct na cca 7–8 minut. Po vytažení je posypejte sekanou pažitkou. Stejným způsobem upečte i ostatní placky

3.

Pak zapracujte i vlažné podmáslí, sůl a olej. Když vznikne hladké těsto, zakryjte ho v míse vlhkou utěrkou a nechte asi 2 hodiny kynout.

4.

Pak ho rozdělte na 4 díly a každý vyválejte na tenounkou placku o velikosti plechu.

5.

Jednotlivě je položte vždy na kus pečicího papíru, překryjte potravinovou fólií, aby neoschly, a válejte další.

6.

Až budete mít všechny plackcky hotové, smíchejte zakysanou smetanu s creme fraîche, solí, pepřem a kmínem.

7.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké kroužky, slaninu na kostičky. Každou placku pak přesuňte na plech, potřete čtvrtinou smetanové směsi, posypejte cibulí a slaninou a dejte do trouby rozpálené na 250 °C péct na cca 7–8 minut.

8.

Po vytažení je posypejte sekanou pažitkou. Stejným způsobem upečte i ostatní placky

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz