Cibule plněná masem
Milovníci řízné cibule si rozhodně nenechají ujít tenhle recept. Stojí za to!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Cibule vařte 15 minut v osolené vodě. Pak je slijte, osušte a lžičkou vydlabejte.
Nechte jejich stěny dostatečně silné na to, aby se při plnění nebortily.
Na másle a oleji opečte klobásu vytlačenou ze střívka a přidejte k ní i mleté maso a polovinu z cibulových vnitřků (druhou nebudete potřebovat).
Okořeňte, stáhněte z plamene, vmíchejte polovinu strouhanky, a až směs trochu vychladne, i vejce.
Hmotou naplňte cibule.
Na omáčku smíchejte rajčata s protlakem a kořením, dochuťte a vlijte do zapékací nádoby.
Vložte cibule, smíchejte zbývající strouhanku s parmezánem a touto směsí je posypejte.
Do omáčky poházejte natrhanou mozzarellu. Pečte při 200 °C asi 25 minut zakryté a pak ještě 20 minut bez pokličky.
Hodnotit recept: