Hustá polévka s fazolemi a uzenou klobásou
V zimních mrazivých dnech vás tahle polévka pořádně zahřeje a zasytí. Ovšem jíst se dá samozřejmě kdykoli.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou klobásu a opékejte ji, až mírně zhnědne.
Přidejte oloupanou a najemno nakrájenou cibuli. Mrkev oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
Bramboru oloupejte a nakrájejte na velmi drobné kousky. Mrkev a bramboru přidejte ke klobáse, vše osolte, opepřete a restujte dalších 5–8 minut.
Přidejte bobkový list a prolisovaný česnek a ještě asi minutu restujte. Vlijte vývar.
Přidejte fazole a na větší kousky nakrájenou kapustu. Přiveďte k varu a za občasného promíchání vařte asi 40 minut, až je zelenina měkká a polévka hustá.
Podávejte ji s bagetou.
Hodnotit recept: