Zapečená zelenina v bešamelu s uzeným masem
Milovníci zeleniny, bešamelové omáčky a uzeného nad tímhle receptem zajásají. Chutná naprosto dokonale.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
těsto
Postup přípravy
Smíchejte mouky, cukr, sůl a kmín. Přilijte vodu a pivo, vymíchejte těsto, přikryjte ho utěrkou a nechte hodinu kynout.
Maso vložte do hrnce, přidejte rozpůlenou cibuli, bobkový list a nové koření, přilijte vodu a vařte asi hodinu.
Zchladlé maso nakrájejte na kostky. Mezitím nakrájejte na tenká kolečka pórek.
Oloupejte celer a brambory a nakrájejte je na kostky, petržel na kolečka.
V pánvi rozehřejte máslo. Vložte zeleninu, orestujte ji a zalijte trochou vývaru.
Osolte, opepřete, přidejte tymián a duste doměkka. V kastrole rozehřejte máslo, vsypejte mouku a nechte ji chvíli restovat.
Přilijte studené mléko, vyšlehejte ho metličkou a 5 minut povařte.
Bešamel vmíchejte k masu se zeleninou a směs pak rozdělte do 4 tukem vymazaných forem.
Těsto vyklopte na vál, rozdělte ho na 4 díly a ty rozválejte na tvar zapékací formy.
Směs překryjte těstem a přitiskněte ho k okraji formy. Pečte při 190 °C asi 20 minut.
Hodnotit recept: