Kolečka s karamelovým krémem
Sušenky naplněné neodolatelným krémem ze zkaramelizovaného kondenzovaného mléka zmizí z tácu mezi prvními.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
těsto
Postup přípravy
Mouku a cukr prosejte do mísy. Přidejte změklé máslo, žloutky a mléko a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte půl hodiny odležet v chladničce.
Na pomoučeném vále vyválejte plát (nejlépe mezi dvěma potravinovými fóliemi) o tloušťce asi 4 mm. Vykrajujte kolečka o průměru 3,5 cm.
Ta vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu ihned snižte na 160 °C a cukroví pečte dorůžova 15–20 minut.
Změklé máslo vložte do mísy a šlehejte ho při nízkých otáčkách. Postupně po lžících přidávejte kondenzované karamelizované mléko.
Krém vložte do cukrářského sáčku, ozdobte jím polovinu vychladlých koleček a přiklopte je druhou polovinou.
Náš tip: Čerstvě upečená kolečka nechte několik dní rozležet. Teprve před podáváním vyrobte krém a spojte je.
Hodnotit recept: