Dušená ryba se smetanovou omáčkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Dušená ryba se smetanovou omáčkou

32 min. | hlavní chod | 1 043 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Dušená ryba s omáčkou

Dušené filety s omáčkou z cibulky a žempionů. Podáváme s pečenými bramborami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 kscitrón
600 gmaso rybí

omáčka

1 lžičkavegeta
1 lžícenať petrželová
0,5 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
2 lžícežampióny čerstvé
2 lžícetuk
200 mlsmetana zakysaná

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 12
1.

Rybu očistěte, omyjte a naporcujte na filety.

2.

Maso osolte a zakapejte citronovou šťávou.

3.

Na pánvi rozehřejte tuk, vložte rybu, přikryjte a duste asi 6 minut z každé strany.

4.

Dušenou rybu opatrně vyjměte a udržujte v teple.

5.

Připravte si omáčku: Ve vypečené šťávě osmažte nakrájenou cibuli a nakrájené žampiony.

6.

Ochuťte vegetou, nakrájenou petrželovou natí, přilijte smetanu a přiveďte k varu.

7.

Dušenou rybu podávejte přelitou omáčkou.

8.

Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 424,6kJ 1 043,3kJ
Bílkoviny 10,9g 26,7g
Tuky 5,2g 12,8g
Sacharidy 2,4g 5,8g
Cholesterol 30,5mg 75mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz