Krémová polévka s kuřecím masem
Polévka z vývaru, vína a zelí. Podáváme s kousky kuřecího masa a kápií.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V hrnci rozehřejte dvě lžíce másla, přidejte mouku a připravte světlou jíšku.
Pomalu a za stálého míchání přilévejte víno, dokud nevznikne hladká omáčka.
Přilijte vývar a polévku přiveďte k varu.
Přidejte propláchnuté kyselé zelí a prohřejte, ale již nevařte. Ochuťte solí a pepřem.
Kapii omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky.
Očištěná kuřecí prsa obalte v mouce a opečte na zbylém oleji sedm až deset minut (podle potřeby můžete i podlít vodou).
Na prkénku je rozkrájejte šikmým řezem na plátky.
Polévku vlijte do talířů, podávejte s plátky kuřecího masa a posypanou kousky kapie.
Hodnotit recept: