Pstruh na víně | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pstruh na víně

50 min. | hlavní chod | 2 833 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Pstruh na víně

Pstruh podušený na kořenové zelenině s vínem a smetanou. Podáváme s opečenými bramborami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
200 ghrášek sterilovaný
3 lžíceolej
300 mlvíno bílé
300 gzelenina kořenová
300 mlsmetana
4 kspstruh
4 stroužekčesnek
400 gbrambory
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.

Očištěné a omyté pstruhy osolte a opepřete.

2.

Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte nadrobno.

3.

Na rozpáleném oleji v pánvi je orestujte, podlijte vínem a duste asi 5 minut.

4.

Vložte pstruhy a přikryté je duste asi 10 minut.

5.

Hotové ryby vyjměte, do výpeku vlijte smetanu a povařte 3 minuty.

6.

Přidejte oloupané brambory nakrájené na hranolky, hrášek, prolisovaný česnek, petrželovou nať a uvařte doměkka.

7.

Ryby vložte do zeleninové omáčky a podávejte s opečenými bramborami.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 411,6kJ 2 832,6kJ
Bílkoviny 9,2g 63,5g
Tuky 4,1g 28g
Sacharidy 5,2g 35,7g
Cholesterol 30,5mg 210mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz