Nadýchané hruškové muffiny
Tyhle muffiny vypadají neodolatelně a úžasně taky chutnají. Zkuste se upéct spolu s dětmi a užijte si je společně!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
na košíčky
Postup přípravy
Hrušky omyjte,osušte, spodní části seřízněte a jádřince vykrojte. Do kastrolu nalijite asi litr vody, přidejte 5 lžic cukru, skořici, badyán, hřebíčk,plátky citronu a hrušky.
Vařte do změknutí dužiny asi 10 až 15 minut. Pak hrušky vyjměte a nechte je okapat.
Čokoládu rozpusťte spolu s máslem ve vodní lázni a nechte ji zchladnout. Formu na muffiny, případně formičky a suflé, vymažte tukem a vysypejte moučkovým cukrem.
Žloutky oddělte od bílků, ušlehejte tuhý sníh. Žloutky vymíchejte se zbylým cukrem do pěny a postupně po lžících přidávejte čokoládu.
Nakonec opatrně zapracujte sníh. Vzniklou hmotu rozdělte do formiček nebo košíčků,do každé porce vmáčkněte do středu polovinu hrušky a pečte asi půl hodiny v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia.
Hodnotit recept: