Zapečená bageta
Grilovaná bageta, potřená bylinkovým máslem a proložená slaninou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 svazeknať petrželová
1 špetkasůl
100 gslanina
125 gmáslo
2 stroužekčesnek
4 ksbageta bílá
1 hrstbazalka čerstvá
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.
Změklé máslo smíchejte s nasekanou petrželovou natí, bazalkou, prolisovaným česnekem, pepřem a solí.
2.
Slaninu nakrájejte na tenké plátky.
3.
Bagetu nakrájejte asi do poloviny na 1,5 cm široké plátky, ale nepřekrojte ji úplně.
4.
Do každého zářezu vetřete bylinkové máslo a mezi jednotlivé části zasuňte plátky slaniny.
5.
Pro vegetariány vkládejte sýr.
6.
Potom bagetu zabalte do alobalu a grilujte asi 15 minut.
7.
Podle potřeby ji otáčejte.
Hodnotit recept: