Mramorová bábovka s hroznovým vínem
Dvoubarevná bábovka plněná citronovým krémem s kokosem a kuličkami hroznového vína. Zdobíme čokoládovou polevou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
poleva
těsto
Postup přípravy
Formu na bábovku vymažte tukem.
Do mísy dejte rostlinný tuk, cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a vše důkladně promíchejte.
Polovinu směsi přelijte do jiné mísy a přidejte do ní rozpuštěnou instantní kávu.
Formu plňte střídavě po lžících světlou a tmavou kávovou směsí.
Citrónový krém (polotovar) připravte podle návodu.
Přimíchejte mascarpone (nebo tvaroh) a ručním mixérem vyšlehejte na hladkou kaši.
Kaši spolu s nastrouhaným kokosem vmíchejte do krému a v lednici nechte vychladit.
Bábovku vyjměte z rouby, vyklopte z formy, nechte vystydnout a podélně rozkrojte.
Spodní polovinu potřete krémem, obložte nakrájenými kuličkami hroznového vína a přikryjte druhou polovinou.
Bábovku polijte čokoládovou polevou a ozdobte.
Hodnotit recept: