Angreštová marmeláda
Rozmixovaný angrešt uvařený se želírovacím cukrem a vanilkovým luskem. Plníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgangrešt zelený (nezralý)
1 kgcukr želírovací
1 kslusk vanilkový
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 4
1.
Angrešt operte, nechte okapat a odstraňte stopky a bubáky.
2.
Ovoce rozmixujte v mixéru a vložte do hrnce.
3.
Želírovací cukr smíchejte s rozmixovaným angreštem, vanilkový lusk rozřízněte, vyberte vnitřek a vmíchejte do ovoce.
4.
Směs za stálého míchání přiveďte k varu a poté ještě vařte asi 4 minuty.
5.
Pokud je to nutné, odstraňte pěnu a horkou směs naplňte do skleniček.
6.
Uzavřete a otočte dnem vzhrůru. Nechte vychladnout.
Hodnotit recept: