Perníková bábovka
Perníková bábovka promazaná marmeládou, přelitá čokoládou a zdobená kokosovými lupínky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Oba druhy mouky smíchejte s cukrem, práškem do pečiva, práškem do perníku a kakaem.
Přidejte vejce, olej, mléko (nebo černou kávu) a promíchejte.
Těsto vlijte do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou a pečte 40 minut při teplotě 170 °C.
Hotovou bábovku nechte chvíli ve formě, potom ji vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.
Bábovku vodorovně rozkrojte a spodní část potřete marmeládou.
Obě části slepte a polijte čokoládovou polevou.
Polevu nechte mírně ztuhnout, povrch posypejte kokosovými lupínky a bábovku nechte vychladit.
Hodnotit recept: