Dušené červené zelí s jablky
Zelí podušené na víně s jablky, dochucené octem a bobkovým listem. Na konec přimícháme rybízový džem a podle chuti dosladíme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgzelí červené
1 špetkasůl
2 lžícetuk
250 gcibule kuchyňská
3 kslist bobkový
3 lžícemarmeláda rybízová
350 mlvíno červené
4 lžíceocet
500 gjablko
1 špetkapepř černý mletý
podle chuti
cukr krystal
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
2.
Na tuku zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli.
3.
Přidejte zelí, promíchejte a přikryté chvilku duste.
4.
Přidejte ocet a promíchejte.
5.
Jablka očistěte, pokrájejte na měsíčky a přidejte k zelí.
6.
Osolte, opepřete, přidejte bobkový list, podlijte vínem a duste doměkka.
7.
Nakonec vmíchejte rybízový džem, dochuťte cukrem, nechte převařit a podávejte.
Hodnotit recept: