Svařené víno s ovocem
Svařené víno s proužky citronové kůry, koření, cukru a pomerančového likéru. Podáváme ve vyhřátých sklenicích s plátky pomeranče a jablka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Víno nalijte do rendlíku (můžete ho trochu naředit vodou).
Vytvořte proužky citronové kůry z 1 citronu.
Do rendlíku přidejte citronovou kůru, koření, cukr (nejlépe hnědý) a zahřívejte.
Nemělo by se však vařit. Po několik minutách dolijte pomerančový likér, a znovu zahřívejte.
Potom víno můžete přecedit do nahřátých sklenek.
Do každé sklenice přidejte plátky pomeranče, případně i jablka.
Náš tip: Máte-li raději nápoj s menším obsahem alkoholu, lze víno naředit vodou nebo ho krátce povařit.
Hodnotit recept: