Svařené víno s ovocem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Svařené víno s ovocem

10 min. | nápoj | Vánoce | 1 167 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Svařené víno s ovocem

Svařené víno s proužky citronové kůry, koření, cukru a pomerančového likéru. Podáváme ve vyhřátých sklenicích s plátky pomeranče a jablka.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksjablko
1 ksbadyán hvězdička
1 špetkaoříšek muškátový mletý
1 kspomeranč
1 ksskořice celá
100 mllikér pomerančový
5 kshřebíček celý
800 mlvíno červené

podle chuti

cukr

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
1.

Víno nalijte do rendlíku (můžete ho trochu naředit vodou).

2.

Vytvořte proužky citronové kůry z 1 citronu.

3.

Do rendlíku přidejte citronovou kůru, koření, cukr (nejlépe hnědý) a zahřívejte.

4.

Nemělo by se však vařit. Po několik minutách dolijte pomerančový likér, a znovu zahřívejte.

5.

Potom víno můžete přecedit do nahřátých sklenek.

6.

Do každé sklenice přidejte plátky pomeranče, případně i jablka.

7.

Náš tip: Máte-li raději nápoj s menším obsahem alkoholu, lze víno naředit vodou nebo ho krátce povařit.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 398,6kJ 1 167,2kJ
Bílkoviny 0,3g 0,9g
Tuky 0,1g 0,3g
Sacharidy 7,8g 22,8g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz