Houbová bramboračka
Houbová bramboračka z na másle orestované cibule, hub, zeleniny a brambor. Dochucená houbovým koření a podávaná s kapáním.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Cibuli zpěňte na 2 lžících másla, přidejte houby a ostatní zeleninu.
Směs ochuťte houbovým kořením, solí, pepřem a poduste.
Kostky bujónu rozpusťte v 1,5 litru vody.
Zeleninu podlijte, přidejte brambory a uvařte doměkka.
Houby, cibuli očistěte a nakrájejte.
Zeleninu (mrkev, petržel a celer) také očistěte a nakrájejte.
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Z vajec, mouky a soli vypracujte tuhé těsto jako na nudle.
Těsto nastrouhejte na hrubém struhadle přímo na vál a nechte chvíli proschnout.
Zavářku vhoďte do vroucí polévky a ještě chvíli povařte, aby změkla.
Petrželovou nať nasekejte nadrobno a ozdobte jí jednotlivé porce.
Hodnotit recept: