Zelná polévka s kuřecím masem
Vitaminu C je v něm víc než v pomerančích a přitom je směšně levné. Navíc ho seženete po celý rok. Zelí je zkrátka držák!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
2 polévková lžícemáslo
1 kscibule kuchyňská
250 gzelí bílé
2 kskuřecí stehno
3 ksmrkev
1 kspetržel
2 ksceler řapíkatý
3 ksrajčata
3 ksbrambory
1 polévková lžíceprotlak rajčatový
1 lvývar zeleninový
1 kscitrón
podle chuti
list bobkový
saturejka
petrželka nasekaná
tymián
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Na másle osmahněte cibuli pokrájenou na plátky.
2.
Maso vykostěte, pokrájejte na nudličky a vhoďte k cibuli. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, pokrájený celer a na proužky nakrájené zelí, osminky rajčat a na kostky nakrájené brambory.
3.
Doplňte koření, vmíchejte protlak, zalijte vývarem a podle chuti dosolte. Vařte asi 30 minut.
Hodnotit recept: