Srnčí kýta s jablky
Právě teď voní a chutnají nejlépe! Uvařte nebo upečte podzimní menu z jablek a hrušek.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso opláchněte a osušte. Potom ho důkladně osolte a posypejte kořením na zvěřinu a nasekaným rozmarýnem.
Maso svažte kuchyňským provázkem a na oleji zprudka opečte. Vyjměte ho z pánve a ve výpeku orestujte na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu.
Přidejte protlak, víno a povařte.
Opět vložte maso, přidejte bobkový list a podlejte vývarem. Takto připravené maso vložte na 90 minut do trouby.
Jablka zbavená jádřince nakrájejte na plátky a pokapejte citronovou šťávou. Chilli papričku a ořechy nasekejte.
Upečené maso vyjměte z pekáče, zabalte do alobalu a nechte odpočinout.
Výpek přeceďte, převařte a zahustěte škrobovou moučkou.
Na másle opečte plátky jablek, ořechy a chilli. Přidejte javorový sirup a nechte projít varem. Maso podávejte s omáčkou s jablky a bramborovými noky.
Hodnotit recept: