Zelné závitky v rajské omáčce | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Zelné závitky v rajské omáčce

80 min. | hlavní chod | 3 224 kJ/porce | 4 porce

Vitaminu C je v něm víc než v pomerančích a přitom je směšně levné. Navíc ho seženete po celý rok. Zelí je zkrátka držák!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kszelí bílé
500 gmaso mleté míchané
1 kscibule kuchyňská
1 polévková lžíceolej
1 polévková lžícemouka hladká
1 ksprotlak rajčatový
2 ksrajčata konzervovaná
100 grýže

podle potřeby

oregáno
pepř černý mletý
sůl
koření nové

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 50
1.

Zelné listy spařte horkou vodou a vyřízněte jim tuhé košťály. V míse smíchejte maso, nevařenou rýži, nadrobno nasekanou cibuli a utřený česnek, sůl, pepř a oregano.

2.

Masovou hmotu dejte vždy na silnější stranu listu, přehněte boky dovnitř a zarolujte směrem ke špičce.

3.

Na oleji opečte přímo v pekáči závitky, poprašte je moukou a zalijte protlakem smíchaným s rajčaty, přidejte celý pepř, nové koření a bobkový list a podle chuti osolte. Pečte při 160 °C zakryté.

4.

Občas zkontrolujte, zda se šťáva nevsákla, a podle potřeby ji dolijte vodou nebo vývarem (při použití vývaru ovšem uberte hned od začátku sůl).

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz