Těstoviny se špenátovou omáčkou
Těstoviny přelité omáškou z orestované cibule, špenátu, smetany a taveného sýra. Podáváme zdobené listem špenátu a sýrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
Špenát spařte a umelte, pár listů si dejte stranou na ozdobení.
Cibuli očistěte a nakrájejte na tenké plátky.
Poduste ji na oleji doměkka. Pro zjemnění chuti můžete přidat máslo.
Zaprašte moukou, promíchejte a chvíli smažte.
Přilijte smetanu, přidejte špenát a za stálého míchání postupně přidávejte tavený sýr.
Podle potřeby zřeďte mlékem. Ochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Nechte přejít varem a odstavte z ohně.
Podávejte těstoviny polité omáčkou, posypané sýrem a ozdobené špenátovými listy.
Hodnotit recept: