Chřestová polévka s chlebovými krutony
Vytěžte z chřestu co se dá, protože tahle zelenina je prostě skvělá. Nevěříte? Vyzkoušejte krémovou polévku s křehkými krutony a uvidíte, že se do chřestu na první ochutnání zamilujete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Chřest očištěte a nakrájejte na menší kousky.
V hrnci na másle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte chřest, zalijte vodou a přidejte sůl, pepř a muškátový oříšek. Vařte asi 10 minut.
Jakmile je chřest měkký, odeberte z polévky pár hlaviček a za pomalého přilévání smetany dohladka rozmixujte tyčovým mixérem.
Polévku nechte prohřát na mírném plameni a podle potřeby dochuťte.
Mezitím si na pánvi rospusťte lžíci másla a orestujte na něm chlebové kostky dozlatova.
Polévku naservírujte na talíře, ozdobte hlavičkami chřestu a chlebovými krutony.
Hodnotit recept: