Tvarohový dort s jahodami
Lehkých dortů není nikdy dost. Pokud v letních měsících pořádáte nějakou oslavu, tento recept se vám bude hodit. Je svěží a naprosto dokonalý!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
na formu
Postup přípravy
Bílky ušlehejte do řidší pěny, přidejte cukr a vypracujte tuhý sníh.
Žloutky smíchejte s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Zašlehejte je do bílků, vmíchejte prosetou mouku a změklé máslo.
Hmotu vlijte do tukem vymazané a moukou vysypané rozpínací formy a dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C.
Nechte chvilku vychladnout a uvolněte formu. Po úplném vychladnutí korpus seřízněte na dva díly. Spodní díl vraťte opět do formy.
Tvaroh smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, vymačkanou citronovou šťávou.
Smetanu ušlehejte a spojte s tvarohem. Jahody nakrájejte na kostky a vmíchejte do krému.
Polovinou potřete spodní díl korpusu, překlopte druhým dílem a postup s krémem opakujte.
Dort nechte před podáváním vychladnout. Pak vyjměte z formy a nakrájejte.
Hodnotit recept: