Maminčin dvojctihodný koláč
Z kynutého těsta tvořené buchty plněné tvarohovou a makovou náplní. Zdobíme nasekanými mandlemi.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň 1
náplň 2
Postup přípravy
Droždí rozdrobte do trochy vlažného oslazeného mléka a nechte vzejít kvásek.
Přísady dejte do mísy, přilijte kvásek a vypracujte těsto, které nechte kynout asi hodinu a půl.
Mezitím si připravte náplně. Na tvarohovou (náplň 1) smíchejte tvaroh, mléko, cukr, žloutek a rozinky.
Makovou (náplň 2) připravíte z mletého máku, který povařte s mlékem, duste do zhoustnutí a oslaďte.
Vykynuté těsto vyklopte na vál a rozdělte na šest dílů.
Z každého dílu vytvarujte namočenou rukou placku, kterou naplňte a zabalte jako velkou buchtu.
Tu položte na plech pokrytý pečicím papírem spojem nahoru a jemně přitiskněte.
Vzniklý koláč naplňte ještě makovou náplní, posypejte mandlemi.
Pečte v předem vyhřáté troubě asi 30 minut, dokud koláč nezezlátne.
Hodnotit recept: