Chlebové placky
Chlebové placky z kynutého těsta, pečené v troubě dozlatoava. Výborná příloha k masovým a zeleninovým porkmům.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Do šálku vlijte 100 ml mléka, oslaďte je lžičkou cukru a zahřejte je tak, aby bylo vlahé.
Pak přidejte droždí a nechte vzejít kvásek.
Do velké mísy odvažte hladkou mouku smíchanou se solí.
Do středu udělejte důlek a přilijte kvásek, jogurt a rozpuštěné máslo.
Přilijte zbývající mléko a případně i trochu vody, aby vzniklo měkké, lepkavé těsto.
Hněťte je na válu asi po dobu deseti minut a pak je nechte vykynout na teplém místě.
Placky pečte ve vyhřáté troubě asi 3 minuty, pak je obraťte a pečte další 2 až 3 minuty.
Placky jsou výborné teplé, pokud je chcete uchovat měkké, zabalte je do čisté utěrky.
Můžete je podávat k masovým i zeleninovým pokrmům.
Hodnotit recept: