Rybí nákyp
Zapečený losos s pangasem a bramborami je skvělou a zdravou večeří!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 polévková lžícemouka
1 svazekpetrželka nasekaná
1 kgbrambory
120 mlmléko horké
150 gsýr gouda
200 gpórek
200 glosos
300 gpangas filety
300 mlmléko
4 ksvejce na tvrdo
50 gmáslo
podle chuti
pepř černý mletý
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Na pánvi orestujte nakrájený pórek, pak přidejte mouku, zamíchejte a postupně přilejte mléko.
2.
Vmíchejte petrželku, osolte a opepřete. Směs dejte do zapékací mísy.
3.
Přidejte na kousky nakrájené ryby. Vše posypejte sýrem a navrch navrstvěte bramborovou kaši připravenou z vařených brambor, mléka a másla.
4.
Navrch můžete dát ještě kousky másla.
5.
Dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 30 minut.
Hodnotit recept: