Štika na bramborách | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Štika na bramborách

50 min. | hlavní chod | 2 941 kJ/porce | 4 porce

Maso a nové brambory

Chutné filety ze štiky s bramborami.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgbrambory nové
1 lžičkaoregáno
100 mlsmetana ke šlehání
2 lžičkakoření vegeta
300 mlolej olivový
4 ksštika

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 40
1.

Smíchejte 100 ml olivového oleje s oreganem a vegetou. Filety ze štiky potřete směsí a nechte je 30 minut odležet v lednici.

2.

Brambory omyjte a podélně pokrájejte na čtvrtky. Vložte je do vymazaného pekáče, zakápněte olejem a pečte při 160 °C asi 15 minut. Pak pekáč vytáhněte z trouby, brambory na něm rozhrňte do stran a doprostřed vložte filety štiky. Vydatně je zakapejte zbytkem olivového oleje. Pečte při 200 °C asi 20 minut.

3.

Během pečení přilejte na brambory smetanu, budou jemné a dozlatova upečené.

4.

Na talířích ozdobte červenými nebo žlutými cherry rajčátky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 3 071,8kJ 2 941,3kJ
Bílkoviny 0,6g 0,6g
Tuky 76g 72,8g
Sacharidy 6,9g 6,6g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz