Omeleta se špenátem
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte oloupané brambory nakrájené na kostičky a za stálého míchání opékejte asi 10 minut dozlatova. Přeložte je do mísy.
Do vroucí vody ponořte špenát a minutu ho vařte. Sceďte, zchlaďte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou. Špenát promíchejte s fetou a jogurtem, podle chuti osolte.
Do pánve vložte prolisovaný česnek, mletou papriku a rajčata a opékejte asi dvě minuty. Směs odstavte.
Vejce rozšlehejte, osolte, opepřete, nalejte k bramborám a dobře promíchejte. Přidejte špenát a rajčatovou směs.
Čtvrtinu zbylého másla rozehřejte na pánvi. Na pánev rozprostřete čtvrtinu vaječno-bramborové směsi. Opékejte dvě až tři minuty z každé strany.
Hotové čtyři omelety rozdělte na talíře, přehněte a hned podávejte.
Hodnotit recept: