Vepřové jehly s bylinkami
Vepřové špízy potřené marinádou z oleje, citronové šťávy, petželové nati a oregána. Grilujeme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžíceoregáno
1 lžícešťáva citronová
1 kgvepřové maso
1 lžícenať petrželová
8 lžíceolej olivový
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 8
1.
Maso nakrájejte na kostky a napíchejte je na špejle nebo na grilovací jehly.
2.
Smíchejte olej, citronovou šťávu, sůl, pepř, petrželovou nať a oregano.
3.
Špízy vyrovnejte do mělké mísy a štědře je potřete připravenou marinádou.
4.
Nechte je proležet aspoň 2 hodiny.
5.
Pak špízy vyjměte z marinády a grilujte asi 8 minut.
Hodnotit recept: