Bramboračka trochu jinak: S jablky a kozím sýrem!
Voňavá polévka z na másle orestovaných brambor, cibule a jablek, zalitá vývarem a trochou koňaku. Podávejte zjemněnou smetanou, s kousky slaniny a sýra.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Na mírném ohni vařte asi 20 minut.
Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na kostky.
Slaninu nakrájejte na kostky, vyškvařte a tuk sceďte.
Sýr rozdrobte.
Uvařenou polévku rozmixujte.
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a poté nakrájejte na kostky
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V hrnci rozehřejte máslo a nechte na něm zesklovatět cibulku.
Přidejte jablka, brambory a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty.
Osolte a přilijte koňak.
Zrníčka pepře rozdrťte, přidejte k bramborům, všechno zalijte vývarem.
Přidejte smetanu, přiveďte k varu a podle potřeby osolte.
Podávejte posypanou vyškvařenou slaninou, rozdrobeným kozím sýrem a nasekanou petrželovou natí.
Hodnotit recept: