Bramborák s červenou řepou
Červená řepa dodá bramborákům zajímavou barvu a také trochu nasládlé kořenité chuti.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgbrambory
1 kscibule kuchyňská
250 gřepa červená
4 ksvejce
4 stroužekčesnek
podle potřeby
olej
sůl
pepř černý mletý
mouka hladká
majoránka sušená
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 40
1.
Do nastrouhané syrové oloupané červené řepy přidejte nastrouhané vymačkané brambory a vše smíchejte s vajíčky, moukou, nadrobno nakrájenou cibulí a utřeným česnekem.
2.
Ochuťte solí, pepřem a majoránku. Těsto důkladně promíchejte a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
3.
Bramboráky smažíme na rozpáleném sádle nebo oleji.
Hodnotit recept: