Křupavý bramborák s cuketou
Cuketa bramborák skvěle odlehčí a ubere mu škrobu i kalorií.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 špetkasůl
1 ksolej na smažení
2 hrstmajoránka sušená
2 ksvejce
4 stroužekčesnek
4 polévková lžícemouka hladká
500 gbrambory
500 gcuketa
9 polévková lžícevločky ovesné
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 30
1.
Nastrouhané vymačkané brambory a nastrouhanou cuketu smíchejte v míse s vločkami a nechte asi půl hodiny stát, aby vločky nasákly.
2.
Pak smíchejte s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a majoránkou na těsto.
3.
Na pánvi na středním plameni zahřejte tuk.
4.
Pak na ni po lžíci až dvou dávejte těsto a tvarujte z něj placičky.
5.
Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve tak, aby pokrývaly co největší plochu, ale nedotýkaly se.
6.
Opečte je z obou stran dozlatova.
Hodnotit recept: