Obrácený jablečný koláč
Výborný moučník, po kterém se jen zapráší.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscitrón
1 balíčekcukr vanilínový
0,5 lžičkaskořice mletá
0,5 balíčekprášek kypřící do pečiva
150 gmouka hrubá
2 polévková lžícerozinky
3 ksvejce
500 gjablko
60 gcukr
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 35
1.
Celá vejce ušlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou do pěny.
2.
Do směsi přidejte mouku s práškem do pečiva a dobře promíchejte.
3.
Dortovou formu vymažte tukem a vysypejte strouhankou.
4.
Nakrájejte a oloupejte jablka, poklaďte jimi dno formy, posypejte skořicí a rozinkami.
5.
Na jablka nalijte těsto a dejte koláč péct na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
6.
Po částečném vychladnutí vyklopte koláč z formy. Po úplném vychladnutí ho nakrájejte a posypejte moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: