Indický pikantní bramborák
Trocha indického vlivu v podobě přidané čočky a vybraného koření udělá z bramboráku exotickou specialitu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Čočku nasypeme do vroucí vody, zvolna ji povaříme asi 10 minut, pak ji scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na plátky nakrájený česnek, kari, kurkumu, chilli a nakrájenou nať jarních cibulek (bílé části použijeme do bramboráků) a krátce opečeme.
Na závěr přidáme nakrájené listy špenátu a mícháme, dokud špenát nezměkne.
Směs přeložíme do misky a necháme vychladnout.
Studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
Přidáme mouku, kari, uvařenou čočku a koriandr, osolíme a opatrně promícháme.
Bílé části cibulek očistíme a nakrájíme podélně na čtvrtky.
Z připraveného těsta utvoříme osm placek o průměru asi 10 cm, do každé vmáčkneme dvě čtvrtky cibulek a placky opečeme z obou stran v pánvi na oleji dozlatova.
. Do podušeného vychladlého špenátu přimícháme jogurt se smetanou, omáčku podle chuti přisolíme a podáváme ji s horkými bramboráky.
Hodnotit recept: