Sloní uši
Z těsta upečené placky stočené do kornoutů, namočené v čokoládě a plněné šlehačkovým krémem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cukr a vejce dejte do mísy a šlehejte asi 10 minut.
Pak vmíchejte hladkou mouku. Vznikne poměrně řídké těsto.
Těsto nabírejte polévkovou lžící a dávejte na důkladně vymazaný plech, pomocí lžíce těsto rozetřete na placičku.
Na plech se vejde 8 placiček, vždy 2 vedle sebe.
Pečte je asi 10 minut v troubě vyhřáté na 150 °C.
Jakmile mají narůžovělou barvu, vyndejte plech z trouby a placičky okamžitě stočte do kornoutu. Můžete je vyndávat i po jedné.
Po vychladnutí konce kornoutů namočte do rozpuštěné čokoládové polevy.
Kornouty můžete i potřít rozehřátým máslem a obalit ve strouhaných ořeších.
Připravené kornoutky naplňte šlehačkou, sněhem z bílků nebo jakýmkoliv krémem.
Hodnotit recept: