Šlehačkové cukroví | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Z těsta vykrajujeme kolečka, která pečeme dozlatova a obalujeme v cukru moučce smíchané s vanilkovým cukrem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
0,5 balíčekprášek kypřící do pečiva
1 balíčekcukr vanilínový
1 kgmouka hladká
2 ksžloutek
250 mlšlehačka
250 gtuk rostlinný

na obalení

1 lžícecukr moučka

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 10
1.

Z přísad vypracujte vláčné těsto.

2.

Na válu vysypaném hladkou moukou vyválejte silnější plát.

3.

Z těsta vykrajujte menší kolečka.

4.

Vyrovnejte je na plech vyložený pečicím papírem.

5.

Pečte asi 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Během pečení kolečka krásně vyběhnou.

6.

Ještě teplá kolečka obalujte v cukru moučce, který jste promíchali s vanilkovým cukrem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 537,8kJ 24 312,2kJ
Bílkoviny 6,9g 109,3g
Tuky 14,5g 228,5g
Sacharidy 52,1g 823,4g
Cholesterol 36,7mg 580mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Přiznání Ladislava Freje: Kvůli dětem u…

Za svou kariéru vystřídal desítky rolí v televizi i v divadle a také celou řadu žen. Ženatý byl Ladislav…

celý článek »

Události

Jakub si po smrti rodiny pořídil „vlky“,…

Existují milovníci zvířat a pak existují skutečně velcí milovníci zvířat. Jedním z nich je armádní…

celý článek »

VIP sport

Drsný pád nejlepšího českého skejťáka: Zakousl…

Bojuje o tom, aby se příští rok nominoval na olympijské hry. Nejlepší český skateboardista Maxim…

celý článek »