Nigella Lawson: Španělské kuře | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Nigella Lawson: Španělské kuře

75 min. | hlavní chod | 316 kJ/porce | 6 porcí

Nigella Lawson: Španělské kuře

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 kgbrambory nové
1 kspomeranč
12 paličkakuřecí palička
2 polévková lžíceolej olivový
2 kscibule červená
2 lžičkaoregáno sušené
750 gchorizo španělská klobása

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 60
1.

Troubu předehřejte na 220°C.

2.

Připravte si dva pekáče, ideálně takové, které drží v troubě bez mřížky, abyste je mohla vložit oba najednou.

3.

Do obou dejte olivový olej, v něm obalte paličky a ty pak rovnoměrně rozdělte do obou pekáčů kůží nahoru.

4.

Dále do obou pekáčů rovnoměrně rozdělte brambory, překrojené na půl a ve slupce, klobásu, pokrájenou na 4 cm kousky a cibuli, oloupanou a na hrubo nakrájenou.

5.

Oba okořeňte oreganem a kůrou z pomeranče, na jemno nastrouhanou.

6.

Pečte 1 hodinu, ale po půl hodině prohoďte pekáče.

7.

Průběžně maso polévejte výpekem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 166,6kJ 315,8kJ
Bílkoviny 0,5g 1g
Tuky 2,8g 5,2g
Sacharidy 3,6g 6,8g
Cholesterol 0,7mg 1,4mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz