Vydatná zvěřinová polévka s knedlíčky
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Maso umelte (může být i směs) a rozdělte přibližně napůl. Cibuli nadrobno nakrájejte a orestujte, poté přidejte maso, opět nechte restovat a následně vsypte koření a zbytek nakrájené zeleniny kromě kapusty a dýně.
Zalijte vodou a protlakem, přidejte koření a bylinky, osolte a nechte asi 20 minut vařit, poté přidejte nakrájenou dýni.
Mezitím si připravte zvěřinové knedlíčky. Hříbky nakrájejte nadrobno a chvíli opékejte na másle.
Druhou polovinu masa smíchejte s rozemletou houskou zlehka namočenou v mléce, přidejte vejce, opečené hříbky, trochu soli a smíchejte.
Ze směsi odkrajujte nočky a pokládejte na povrch vařící polévky, je-li masová směs příliš řídká, zahustěte trochou strouhanky.
Vařte bez míchání dalších 10-15 minut, poté přidejte nakrájenou kapustu (žebra předem vykrojte) a ještě dalších cca 5 minut provařte, aby zůstala lehce křupavá.
Podávejte s dobrým kváskovým chlebem.
Hodnotit recept: