Sváteční meruňkový perník
Těsto na perník s karamelem a meruňkami, zdobený šlehačkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
na potření
podle potřeby
Postup přípravy
Do hrnce dejte cukr krystal, lžíci vody a octa a nechte zkaramelizovat.
Zalijte 200 ml vody, vařte přibližně 10 minut.
Odstavte a nechte vychladnout.
Žloutky utřete s cukrem moučkou do pěny.
Vmíchejte olej, skořici, hřebíček, nastrouhanou citronovou kůru z půlky citronu.
Do směsi pomalu vpracujte vychladlý karamel.
Přidejte mouku prosátou s práškem do perníku a s kakaem.
Do směsi vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
Meruňky sceďte, nakrájejte na kostičky.
Vmíchejte je do těsta.
Upečte ve vyhřáté troubě.
Povrch moučníku potřete šlehačkou a posypejte skořicí.
Hodnotit recept: